Kandidatprogram i systemvetenskap

180 HP

Som systemvetare från Linköpings universitet kommer du att ha en unik kompetens på arbetsmarknaden – du förstår hur IT påverkar oss människor och hur det kan stödja och utveckla såväl företag som offentliga organisationer.

Läs mer om programmet

Masterprogram i IT och management

120 HP

IT och management är en utbildning som ger dig särskilda kunskaper i att skapa harmoni mellan verksamhet och IT. Med fördjupade kunskaper inom digitalisering, styrning och verksamhetsutveckling kan du arbeta i många olika arbetsroller.

Läs mer om programmet

Alumnerna har ordet

Andreas Jacobson
Studerade systemvetenskap: 2018-2021 Arbetsgivare: Catigo Analytics
Läs mer
Elin Lindgren
Studerade systemvetenskap: 2018-2021 Arbetsgivare: Netgain
Läs mer
Julia Fredholm
Studerade systemvetenskap: 2018-2021 Arbetsgivare: Accenture
Läs mer
Helena Mårtensson
Studerade systemvetenskap år: 2018 – 2021 Arbetsgivare: Advania
Läs mer

FAQ

Vem kan jag vända mig till vid problem?

Om något problem uppstår finns alltid SAKS att vända sig till och vi försöker hjälpa till med allt vi kan. Beroende på problem kan man kontakta någon specifik i SAKS och allas mailadresser finns under "Om oss". Skulle det dock vara så att det är ett problem man inte vill ta upp med någon inom sektionen går det bra att vända sig till STUFF eller en lärare som arbetar på programmet.

Vad lär man sig egentligen?

På SVP's program lär man sig samspelet mellan människa och teknik. Detta kan vara allt från mer tekniska delar som programmering till verksamhetsutveckling och projektledning. Systemvetenskap är ett väldigt brett ämne så därmed lär man sig många olika delar inom området!

Hur hittar man boende?

Det finns många olika sätt att få boende i Linköping som student. Vårt bästa tips är att ställa sig i någon eller några av de bostadsköer som finns för studenter, som exempelvis: Studentbostäder, ByggVesta och HomeQ. Andra tips är även att kolla in blocket bostäder och Facebookgruppen "Lägenheter i Linköping"!

Hur är studentlivet i Linköping?

I Linköpingsstudentliv finns det alltid något för alla. Det erbjuder mängder av olika fester på de olika studentställerna som finns i stan, samt pubar. Som student kan man även gå med i diverse olika föreningar, både sådana som är inom sin sektion, som exempelvis SAKS, SM och Systerskapet, men det finns även många andra utanför den egna sektionen.